Cimarosa vzw
+32 9 223 37 40
info@cimarosa.be
ConcerTour 1997
FeMÀS in Sevilla
van donderdag 28 maart tot dinsdag 2 april 2019

Reisleiding: Koen Uvin

FeMÀS is ongetwijfeld het oudste en meest gerenommeerde festival van oude muziek in Spanje. In 2019 vindt in deze cultuurhistorisch rijke stad de 36ste editie plaats.
De artistieke directeur van het festival is sinds 2009 de gambaspeler Fahmi Alqhaiie die met zijn ensemble Accademia del Piacere reeds talrijke gelauwerde cd’s uitbracht en in de grootste muziekhuizen van Europa heeft opgetreden ( Elbphilharmonie, deSingel, Sankt Gallen, Madrid,…)
De vorige editie stond alvast borg voor kwaliteit: The English Consort, Strijkkwartet Mosaïques, Benjamin Alard, Franco Fagioli & Il Pomo d’ Oro, …..


We wachten nog steeds op het definitieve programma van het festival, maar hebben alvast de vliegtuigtickets en het hotel ( NH Sevilla) vastgelegd.
Sevilla is een boeiende stad die een prachtige historische stadskern bezit. Zoals zovele Zuid-Europese steden rond de Middellandse Zee heeft ook Sevilla een complexe geschiedenis.  Opeenvolgende invallers, onder wie Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Moren hebben allemaal hun sporen nagelaten. De christelijke machthebbers van Spanje hebben zowel Joden als Moren uit hun rijk verdreven, maar de culturele getuigenissen van hun aanwezigheid konden ze niet uitwissen, zeker niet in Andalusië.

Het definitieve dagschema kunnen we pas meegeven eens we de data, uren en locaties van de concerten kennen, maar volgende bezoeken staan alvast op het programma:

-          Barrio de Santa Cruz, de oude wijk.
-          De kathedraal, gebouwd op de fundamenten van een even monumentale moskee!
-          Hospital de los Venerables ( met privé orgelconcertje)
-          Museo de Bellas Artes ( Zurbaran – El Greco – Murillo - …)
-          Bezoek aan de wijk El Arenal
-          Hospital de la Caridad ( Murillo!!!)
-          Reales Alcazares ( Koninklijk paleis)
-          Casa de Pilatos ( laatgotiek – renaissancestijl én mudéjarstijl)

-          Uitstap met bus naar Italica. een Romeinse stad, 7 km ten noorden van Sevilla. Er is een zeer goed bewaard amfitheater, een theater en een museum met plaatselijk gevonden voorwerpen. Deze site werd in 205 gesticht door Publio Cornelio Scipio de Afrikaan tijdens de tweede Punische oorlog (Carthago). De grote archeologische waarde ligt in de uitzonderlijke goede toestand waarin het complex zich bevindt. Trajanus en Hadrianus zijn hier geboren. Er is een indrukwekkende collectie van mozaïeken.
OP de terugweg houden we halt op Isla de la Cartuja. Hier bevindt zich een kartuizerklooster, dat oorspronkelijk dateert van het einde van de 14de eeuw, begin 15de eeuw. In het Monasterio bevindt zich tevens het museum “Centro Andaluz de Arte Contemporaneo”.

Afhankelijk van de muzikale programmatie staat (onder voorbehoud)  ook een bezoek aan het stadje Carmona en de Romeinse necropolis op het programma.

Bent u geïnteresseerd in deze reis, laat dit dan weten aan Hilde Matthys. Van zodra we meer informatie hebben over het festival krijgt u de reiswijzer met deelnameprijs toegestuurd. Wacht niet, eens het programma bekend moeten we zeer snel tickets kopen.