Cimarosa vzw
+32 9 223 37 40
info@cimarosa.be
ConcerTour 1997
Beethovenfest 2021 in Bonn
van vrijdag 20 augustus tot maandag 23 augustus 2021

Reisleider: musicoloog Koen Uvin

Vorig jaar wilden we Beethoven eren in zijn geboortestad. Dat lukte toen niet, daarom plannen we onze Bonn reis opnieuw, en met meer verve: we blijven een dag langer in Bonn want we wonen niet 2 maar 4 concerten bij waarin we vergast worden op acht symfonieën van Beethoven. Waarlijk een echt Beethovenfest.

Op zondag 16 december 1770 zag Ludwig van Beethoven het levenslicht in Bonn. Hij zou uitgroeien tot een van de grootste componisten uit de muziekgeschiedenis. Om de 251ste verjaardag te vieren, reizen wij naar het ‘Beethovenfest 2021’ in de stad van zijn jeugd.. We worden rondgeleid in de stad waar hij zijn jeugdjaren doorbracht. We bezoeken er zijn ouderlijke woning: het Beethoven Haus.Muzikaal programma:

We krijgen een unieke kans om de uitvoering van acht Beethovensymfonieën, gebracht door vier toporkesten bij te wonen.

Les Talens Lyriques o.l.v. Christophe Rousset brengt : Symfonie Nr. 8 F-Dur op. 93 en  Symfonie Nr. 7 A-Dur op. 92.
De Hongaarse Nationalphilharmonie
o.l.v. Stefan Soltesz brengt: Symfonie Nr. 6 F-Dur op. 68 (»Sinfonia pastorale«) en Symfonie Nr. 4 B-Dur op. 60.
Ons eigen B'Rock Orchestra o.l.v. Alessandro De Marchi brengt: Symfonie Nr. 2 D-Dur op. 36 en Symfonie Nr. 5 c-Moll op. 67.
Het ORF Radio-Symphonieorchester Wien o.l.v.Michael Boder brengt: Symfonie Nr. 1 C-Dur op. 21 en Symfonie Nr. 3 Es-Dur op. 55 (»Sinfonia eroica«).

 

Reisprogramma

Dag 1: vrijdag 20 augustus 2021 Brussel-Bonn

Met een comfortabele touringcar rijden we ’s morgens naar Bonn, waar we tegen de middag neerstrijken in het hotel Ameron Königshof. **** aan de oever van de Rijn, op wandelafstand van de oude stadskern. Na een vrije lunch leidt een Nederlandstalige gids ons rond in de prinsbisschoppelijke stad. ’s Avonds geeft Koen Uvin een inleiding op de concerten van de volgende dag. Daarna dineren we gezamenlijk in het hotel.

Dag 2: zaterdag 21 augustus 2021

In de voormiddag brengen we een bezoek aan een wereldbefaamde orgelbouwer in Bonn: Orgelbau Klais (https://klais.de). Johannes Klais stichtte zijn Orgelbauwerkstatt in Bonn in 1882. Momenteel leidt de vierde generatie dit familiebedrijf. Het zal een unieke ervaring zijn, om een rondleiding te krijgen door werknemers van het bedrijf. Met de modernste technieken zorgen zij ervoor om de tradities, zowel als de evoluties van orgelbouw en orgelspel in ere te houden en optimaal te laten weerklinken. Hun orgels zijn verspreid over de hele wereld, in kerken en grote concertzalen, van Peking tot Delaware en van Aarhus tot Sint-Petersburg.

Die Orgel ist, wie Vergangenheit und Gegenwart zeigen, das wandlungsfähigste, ja das wandlungsfreudigste Instrument. Dies fordert geistige Beweglichkeit von seinem Konstrukteur, die Dynamik der Entwicklung gebietet Flexibilität in Denken, Handeln und Fühlen des Orgelbauers.

Na een gezamenlijke lunch kan het muziekfeest beginnen. Alle concerten gaan door in het World Conference Centre Bonn.


Concert 16u00
:

Les Talens Lyriques | Christophe Rousset Dirigent

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 8 F-Dur op. 93 (1812/13)

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 7 A-Dur op. 92 (1811/12)

 

Tussen de 2 concerten is er gelegenheid voor een vrije maaltijd in de nabijgelegen Speisesaal van de Bundeskunsthalle.


Concert om 20u00
:

Ungarische Nationalphilharmonie | Stefan Soltesz Dirigent

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 6 F-Dur op. 68 (»Sinfonia pastorale«) (1807/08)

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 4 B-Dur op. 60 (1806)

Dag 3: zondag 22 augustus 2021

Na het ontbijt geeft Koen Uvin een inleiding op de concerten van deze namiddag. Vervolgens brengen wij een bezoek aan een verborgen parel op de rechteroever van de Rijn: de bijzondere dubbelkerk ‘Sankt Maria und Sankt Clemens’. Het is een van de belangrijkste romaanse kerken van Duitsland. Ze werd gebouwd door Arnold II von Wied, destijds de aartsbisschop van Keulen. In 1846 werden de schitterende, zeer goed bewaarde, wandfresco’s uit de 12de eeuw opnieuw blootgelegd. Zij maken dit cultuurhistorische monument tot een unicum.Na een gemeenschappelijke lunch begeven we ons terug naar het World Conference Centre.

Concert om 16u00:

B'Rock Orchestra | Alessandro De Marchi Dirigent

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 2 D-Dur op. 36 (1800–02)

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 5

c-Moll op. 67 (1804–08)

 

Concert om 20u00:

ORF Radio-Symphonieorchester Wien Michael Boder Dirigent

Ludwig van Beethoven: Symphonie Nr. 1 C-Dur op. 21 (1799/1800)

Ludwig van Beethoven:Symphonie Nr. 3 Es-Dur op. 55 (»Sinfonia eroica«) (1803/04)


Dag 4: maandag 23 augustus 2021

Voor we afscheid nemen van Bonn en van Beethoven, brengen we een bezoek aan de het Beethoven Haus dat in de vorige jaren volledig gerestaureerd werd. In dit huis in de Bonngasse werd Ludwig Van Beethoven geboren in 1770. We krijgen een rondleiding door een Nederlandstalige gids.


 

Na de gezamenlijke lunch brengt de touringcar ons terug naar Brussel.


Programma onder voorbehoud van wijzigingen buiten onze wil.
Reisleider Koen Uvin is musicoloog en ex-VRT-medewerker. Voor Cimarosa geeft hij gewaardeerde muziekcursussen. Hij begeleidde voor ons reeds reizen naar de Crete Senesi, Poblet, Keulen, Bonn, Burgenland, Riga, Sevilla en Toulouse. In januari 2020 verzorgde Koen samen met Hilde Pien een zeer gesmaakt Beethoven weekend in Alden Biesen.Praktische info

Deelnameprijs: 1395 € op basis van min. 14 (max 24) personen.
Toeslag éénpersoonskamer: 125 €

 

Inbegrepen:

  • Alle verplaatsingen in een comfortabele luxe touringcar, heen en terug
  • Drie overnachtingen in Hotel Ameron Königshof ****
  • De tickets voor de vier concerten, eerste categorie (waarde 460 €)
  • Vier gemeenschappelijke maaltijden (zonder de dranken)
  • Alle toegangstickets en gidsbeurten zoals beschreven
  • Gebruik van audiofoon
  • Alle fooien
  • De inleidingen op de concerten
  • De voorbereidende vergadering
  • De BTW


De technische organisatie is in handen van ConcerTour, een afdeling van het reisbureau Paradise Travel C.V., Lic. A 1997, met maatschappelijke zetel te 2880 Bornem. ConcerTour is als reisorganisator juridisch en financieel verantwoordelijk, staat in voor de inschrijving en de facturatie

Annuleringsverzekering

Volgens de wet moet de vrije keuze gelaten worden voor de verzekeringsmaatschappij naar voorkeur. Daarom is de annuleringsverzekering niet inbegrepen in de prijs. Onze technische partner ConcerTour zal je wel een voorstel doen bij het verzenden van de factuur. Je kan je ook via een andere maatschappij verzekeren. Wij raden je in elk geval ten sterkste aan een verzekering te nemen.


Wil je graag deelnemen?

Vraag dan een inschrijvingsformulier aan bij Hilde Matthys:
hildematthys@cimarosa.be | 09/223 37 40.

 

Er is zeer veel interesse voor deze reis, wacht niet met reageren.