Skip to main content

Cimarosa vzw concipieert kwaliteitsvolle culturele groepsreizen.

De meeste reizen hebben een vermaard muziekfestival als bestemming. Naast de concerten bieden deze reizen ook een uitgebalanceerd aanbod aan van begeleide bezoeken, wandelingen en tijd voor persoonlijke initiatieven.

Cimarosa ontwerpt ook culturele reizen die een stad of streek vanuit een unieke invalshoek benaderen. Zo wordt iedere reis een (hernieuwde) ontdekking van ons rijke Europese culturele erfgoed.

Onze reizen worden begeleid door ervaren musicologen en (kunst)historici die hun kennis en liefde graag met u delen op een boeiende en aangename manier. Iedere reis wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering.

We opteren voor kleine groepen. Dit maakt het mogelijk uw liefde voor kunst en muziek te delen in een gemoedelijke sfeer. Overnachten doen we in comfortabele hotels en ook culinair laten we niets aan het toeval over. Tijdens een reis van Cimarosa wordt de totale mens verwend.

De technische organisatie is in handen van A1 Reizen nv en is als reisorganisator juridisch en financieel verantwoordelijk, staat in voor de inschrijving en de facturatie en garandeert een persoonlijke, klantgerichte service.

Onze naam:
Reizen en muziek vormen de rode draad in het avontuurlijke leven van

Domenico Cimarosa (1749-1801).

Zijn opleiding krijgt hij in zijn geboortestad Napels. Hij ontpopt zich tot succesvol operacomponist. Cimarosa kent een reizend leven: hij doorkruist Italië en verblijft afwisselend in Napels, Rome en Firenze.
Hierna volgen topfuncties aan het hof van Catharina de Grote in Sint-Petersburg en aan het keizerlijk hof te Wenen.

In 1798 keert hij terug naar Napels. In de ban van het liberale gedachtegoed van de Franse revolutie kiest hij partij voor de bezetter. De geschiedenis beslist anders: hij wordt wegens hoogverraad ter dood veroordeeld en vliegt in de cel. Na gratie verlaat hij Napels, richting Rusland.
Hij sterft echter “on the road” in 1801 in Venetië.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het laatste nieuws over onze reizen!