Skip to main content
Status:
De reis is volzet
Vertrek:
16/06/2024
Duur:
7
Transportmiddel:
Bus

Reisleider

Een reis naar de Schubertiade in Schwarzenberg is een klassieker in het reisaanbod van Cimarosa. De concerten van wereldklasse, het landschap van het Bregenzerwald en de wandelingen op ieders maat staan garant voor een onvergetelijke vakantie.
De pastorale omgeving en de bijzondere ligging van de concertzaal in het berglandschap zorgen voor een intense beleving bij het beluisteren van de prachtige muziek van Schubert en tijdgenoten.
Omdat comfort op deze reis centraal staat, kiezen we voor een busreis waarbij zowel de heenreis als de terugreis over twee dagen worden gespreid. We kiezen voor de route langs het Zwarte Woud en houden halt bij enkele hoogtepunten van dit gebied: de stad Freiburg im Breisgau, het kloostercomplex van Sankt-Peter, het stadje Calw en de kloosterruïne van Hirsau.
Eenmaal in Mellau aangekomen, staat alles in het teken van natuur en muziek. Het prachtige landschap van Vorarlberg nodigt uit tot rust en ontspanning. De kabbelende beekjes, de besneeuwde bergtoppen, de groene alpenweiden, allen brengen ze ons in vroeg romantische sferen. De muziek van Schubert kan zich geen mooier kader wensen.
Het Bregenzerwald is een paradijs voor de wandelaar. Vanuit het hotel staan enkele plaatselijke wandelingen op het programma. Met de kabellift gaan we ook de Diedamskopf, de Kanisfluh ende bergen rond Bezau bezoeken. Het uitzicht is adembenemend. Wie wil kan er enkele uurtjes wandelen, anderen kunnen dan weer vanop de terrassen genieten van het uitzicht. Genieten van de hotelaccommodatie blijft natuurlijk ook een optie. 
Maar uiteraard moet het weer meezitten! Mocht dit niet het geval zijn dan brengen we een bezoek aan het stadje Hohenems, waar enkele kleine musea over muziek gevestigd zijn. Ook een bezoek aan Bregenz behoort bij slecht weer tot de mogelijkheden.


Vanuit Affligem en Brussel-Nationaal rijden we naar Freiburg im Breisgau. Deze universiteitsstad is bekend om zijn “Bächle”, de goten die in de smalle straatjes van de oude stad rondom de Münster zorgen voor een degelijke waterhuishouding. Met een stadsgids krijgen we een eerste verkenning. Daarna verlaten we de stadsdrukte, de rest van de reis gaan we voor rust en natuur.

We nemen het avondmaal en slapen in hotel Zur Sonne in Sankt-Peter, 20km voorbij Freiburg.

https://www.sonne-schwarzwald.de/


 


Na het ontbijt vertrekken we richting Mellau, waar we rond de middag aankomen.

We verblijven in hotel Die Wälderin, een schitterend, hedendaags hotel gelegen aan de voet van de kabelbaan naar de wandelwegen rond de Kanisfluh.

Neem alvast een kijkje op de website van het hotel https://www.diewaelderin.at/de/das-hotel Culinair worden we echt verwend en de wellness- en SPA-voorzieningen zijn uitnodigend (o.a. binnen- en verwarmd buitenzwembad). In Hotel Die Wälderin verblijven we op basis van volpension (ontbijt + middagbuffet + avondmaal).

Na de inleiding op het avondconcert maken we een eerste verkennende wandeling of rusten we uit aan het verwarmd buitenbad.


Avondconcert 1, liedrecital  – Schwarzenberg 20u

Konstantin Krimmel (bariton) · Daniel Heide (piano)

Dit liedrecital staat volledig in het teken van Franz Schubert.

Centraal staat de laatste liedbundel die Schubert schreef: Schwanengesang.


In de voormiddag rijden we naar Bezau.

Na de Oostenrijkse “Jause” (het middagbuffet voor de wandelaars), volgt de inleiding op het namiddagconcert.

Namiddagconcert 2, pianorecital – Schwarzenberg 16u


David Fray, piano

Franz Schubert

Sechs Moments musicaux, D 780

Sonate G-Dur, D 894


De Franse pianist David Fray hoeven we niet meer voor te stellen. Met zijn vloeiende, zangerige speelstijl wordt hij terecht geroemd als Schubertvertolker.


Deze ochtend bezoeken we Hohenems. We brengen een bezoek aan het Schubertiade-Quartier Hohenems waar meerdere kleine musea gevestigd zijn: Franz Schubert-Museum, Elisabeth Schwarzkopf-Museum, Stefan Zweig-Museum, Legge-Museum,…

Tevens bezoeken we de oude Joodse wijk en het Joodse kerkhof.

We keren terug naar het hotel voor de  “Jause” waarna de inleiding op het avondconcert volgt.

Avondconcert 3, liedrecital – Schwarzenberg 20u


Kristiane Karg (sopraan) en Gerold Huber (piano)


 


Robert Schumann

Fünf Lieder nach Gedichten der Königin Maria Stuart, op. 135

Frauenliebe und –leben, op. 42


Franz Schubert

Lieder


Ook vandaag rekenen we op de zon (die ons overigens de vorige edities van onze Schubertiadereis nooit in de steek liet) en “wandern über Berg und Thal”. We nemen de kabelbaan naar de Diedamskopf. Boven aangekomen genieten we van een kop koffie of maken een wandeling.

Na de inleiding op het namiddagconcert vertrekken we naar Schwarzenberg voor het namiddagconcert.

Namiddagconcert 4, kamermuziek – Schwarzenberg 16u


Baiba Skride (viool) – Harriet Krijgh  (cello) – Lauma Skride (piano)

Beethoven

Klaviertrio opus 70,1 “Geistertrio”

Smetana

Klaviertrio opus 15

Schubert

Klaviertrio D 898


We verlaten Mellau en rijden naar Salem. Dit kloostercomplex heeft een prachtig museum waarin een Maria-altaar van Bernhard Strigel (1507). De oorspronkelijke eenvoud van de cisterciënzers heeft doorheen de tijd plaats gemaakt voor overweldigende barok. Het huis van de abt werd later zelfs een slot voor de Markgraven van Baden.

Ook de kloostertuin en de orangerie verdienen onze aandacht.

Bedevaarders doen het te voet, maar wij gaan met de bus van Salem naar de pelgrimskerk van Birnau. Met een gemeenschappelijke maaltijd en een laatste –prachtig- zicht op de Bodensee, nemen we afscheid van de streek en rijden naar Bad Liebenzell.

Hier slapen we vanavond in Oscarshotel 1415 https://oscars1415.de/de/startseite


Vandaag rijden we richting Brussel. In de voormiddag brengen we nog een bezoek aan het kloostercomplex van Hirsau.

In de late voormiddag vertrekken we naar Brussel, waar we rond 19u aankomen.


Deelnameprijs:

2450 € op basis van een tweepersoonskamer.
Toeslag single: 340

Inbegrepen:
Zes overnachtingen, waarvan vier in Hotel Die Wälderin in Mellau.
Avondmaal op dag 1.
Volpension van dag 2 (maandag 17 juni) tot en met dag 6 (vrijdag 21 juni 2024).
Ontbijt op dag 7.
De tickets voor vier concerten in eerste categorie (waarde tickets  276 €)
De Bregenzerwald Card voor gratis gebruik van de bergliften.
Alle transfers in luxueuze autocar.
De inleidingen op de concerten.
De voorbereidende vergadering.
Alle fooien.

Niet inbegrepen:
Alles wat niet expliciet werd vermeld onder ‘Inbegrepen’.
De drank bij de maaltijden.
Persoonlijke uitgaven.
Eventuele reis/annuleringsverzekering.

De technische organisatie van de reis is in handen van het reisbureau A1 Reizen, Bredabaan 459, 2930 Brasschaat. A1 Reizen is als reisorganisator juridisch en financieel verantwoordelijk, en staat in voor de inschrijving en de inning.
De annuleringsverzekering: volgens de wet moeten wij u de vrije keuze laten om zelf bij de verzekeringsmaatschappij van uw voorkeur een verzekering af te sluiten. Daarom is de annuleringsverzekering niet inbegrepen in de prijs. A1 Reizen zal u wel een voorstel doen bij het verzenden van de bestelbon. U kunt zich ook via een andere maatschappij verzekeren. Wij raden u in elk geval ten sterkste aan een verzekering te nemen.
U vindt het inschrijvingsformulier bij de reiswijzer. U kunt het ook aanvragen bij Hilde Matthys (hildematthys@cimarosa. of 09/223 37 40). Als u graag wilt deelnemen stuurt u het formulier naar A1 Reizen, Bredabaan 459, 2930 Brasschaat. U kan dit inschrijvingsformulier ook digitaal sturen naar muziekreizen@a1reizen.be (met digitale handtekening of na inscannen met handtekening). Na ontvangst van uw inschrijvingsformulier, ontvangt u van A1 Reizen een bestelbon en is uw inschrijving definitief.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het laatste nieuws over onze reizen!